Mens tilladelser, der er tildelt via automatiske regler, fjernes, når betingelserne ikke længere er opfyldt, kræver manuelt tildelte tilladelser ofte en særskilt håndtering. Denne vejledning beskriver to metoder til automatisk at fjerne manuelt tildelte tilladelser: når en medarbejder forlader organisationen, og når vedkommende skifter afdeling.
Når en medarbejder forlader organisationen
Du kan indstille systemet til automatisk at fjerne alle manuelt tildelte rettigheder, når en brugers konto deaktiveres.
Denne proces håndteres af en funktion kaldet Purge manual roles on delete. Når denne indstilling er aktiveret, fjernes alle manuelt tildelte tilladelser fra en brugerkonto, så snart den markeres som deaktiveret.
For at aktivere denne funktion bedes du kontakte Identums support og anmode om at få den aktiveret Purge manual roles on delete til din organisation.
Advarsel: Denne funktion har tilbagevirkende kraft. Når den er aktiveret, vil den gælde for alle deaktiveringer.
Når en medarbejder skifter afdeling
Du kan indstille systemet til automatisk at fjerne bestemte manuelt tildelte tilladelser, når en medarbejder skifter til en ny afdeling.
-
I den pågældende samling skal du aktivere »Fjern manuelt tildelte afdelingsrettigheder « under fanen »Oplysninger «.
-
På fanen »Tilladelser« skal du aktivere både »Afdelingsspecifik tilladelse« og »Fjern manuelt tildelte afdelingstilladelser« for hver tilladelse, der skal fjernes ved skift af afdeling.
Se »Samlinger og tilladelser: Indstillinger« for en uddybende forklaring af disse indstillinger.
Bemærk: Denne funktion gælder ikke med tilbagevirkende kraft. Den vil kun gælde for ændringer af afdelinger, der finder sted efter konfigurationen er afsluttet, medmindre den afdelingsspecifikke tilladelsesindstilling allerede var aktiveret.