Skip to main content
Skip table of contents

365: Federated vs Managed domene

Dersom du har føderert domene (dvs at pålogging til 365 for elever og/eller ansatte skjer via FEIDE), bør dette endres til Managed (dvs at pålogging til 365 skjer via vanlig office brukernavn/passord-pålogging.

Ulempene med føderert domene er:

  • Tungvint pålogging: Brukere må først skrive inn epostadresse og trykke logg på. De blir da overført til feidepålogging, der de må velge tilhørighet, deretter brukernavn og passord. Denne prosedyren har langt flere klikk og operasjoner enn det som er nødvending med managed.

  • Kun brukere med feidekonto kan logge på det fødererte domenet. Det betyr at andre ved f.eks skolen som ikke har feidekonto ikke kan ha samme domene som elever/ansatte.

  • Problemer med Intune. Microsoft er ikke så glad i fødererte domener, og det oppstår fort problemer med pålogging på enheter registrert i Intune.

Vi anbefaler at dersom du har domenet ditt føderert med FEIDE, bør dette endres tilbake til managed (altså Microsoft standard). Kontakt identum.no/support for bistand med dette.

Normalt er eneste konsekvens for brukerne at de må logge på 365 med epostadresse og passord istedenfor feidebrukernavn og passord. Passordet er det samme, og epostadresse er [feidebrukernavn]@dittepostdomene.no.

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.